Telefoon

0478 - 55 01 56

Headerafbeelding

José Merkx

Specialisaties

  • Acupuncturist
  • Tuina
  • Yoga

Natuur is mijn thuis. Werken volgens de regels van de natuur is mijn passie. De Chinese geneeskunde heeft mijn blik hierin enorm verruimd. De grondgedachte dat mensen voortdurend in interactie staan met hun omgeving en de constante veranderingen die mens en natuur ondergaan, vormen een basis voor de acupunctuur. Het is mij een voorrecht met deze klassieke inzichten te mogen werken. Ik ga graag, samen met de cliënt, op zoek naar de oorzaak van de klacht om vervolgens de klacht vanuit de kern te behandelen.

Acupunctuur is een veel toegepaste geneeswijze en kan worden ingezet bij uiteenlopende klachten. Denk hierbij aan pijn en bewegingsbeperkende klachten, orgaanklachten en mentaal-emotionele klachten. Tijdens de behandeling kan ik tevens Tuina toepassen. Dit is een therapievorm waarbij gebruik gemaakt wordt van massagetechnieken, eveneens volgens de Chinese geneeswijzen.

Daarnaast heb ik de eer de Hatha-yogalessen te mogen verzorgen. Ik vind het heel leuk om mensen mee te nemen op een fysieke en mentale reis door hun eigen lichaam. Door bewust te bewegen leer je je lichaam beter kennen en beheersen. Je leert je grenzen kennen, maar deze ook te verleggen. Yoga is voor mensen die zichzelf durven te ontmoeten. Door heel dicht bij jezelf te komen en bewust te bewegen creëer je een balans tussen lichaam en geest. Je wordt er zowel fysiek als mentaal sterker en soepeler van. Het is zeker niet zweverig, integendeel, het zet je met beide benen stevig op de mat. Het geeft je een gedegen fundament waar je op voort kunt bouwen in het dagelijks leven.

Tijdens een yogales word je begeleid rustig, beheerst en vloeiend de bewegingen uit te voeren. Passend bij jou niveau. Vaak laat ik mijn kennis van de acupunctuur door de yogalessen heen vloeien. Het beste van twee Aziatische werelden komt bij elkaar, gewoon hier in ons gezellige, bourgondische Noord Limburg. Iedere les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening waarbij het lichaam volledig tot rust komt en het denken kalm wordt.

Mijn liefde voor de natuur is ook terug te vinden in mijn vrijetijdsbesteding. Ik ga graag wandelen met de honden en de pony, paardrijden door bos en hei of mountainbiken.

Terug naar onze mensen
© 2022
Created by