Telefoon

0478 - 55 01 56

Neuralgische Amyotrofie

Ruim 17.000 Nederlanders hebben last van een zenuwaandoening genaamd 'neuralgische amyotrofie'. Zij hebben aanvallen van pijn en verlamming in hun schouder, arm en/of hand. Na verloop van tijd kunnen zenuw en spieren herstellen, maar toch houden mensen klachten over doordat ze anders zijn gaan bewegen. Om dit verminderen moet de aansturing vanuit de hersenen aangepakt worden. Dit kan met specifieke fysio- en ergotherapie.

Er is weinig bekend over de oorzaak van neuralgische amyotrofie, maar een combinatie van een afweerreactie tegen zenuwen en fysieke belasting van de arm en schouder speelt een rol. Daarom komt het ook vaker voor bij mensen die veel sporten of zwaar lichamelijk werk doen.

Door de klachten gaan patiënten hun arm en schouder anders bewegen. En daar schuilt weer een ander probleem in: twee derde houdt na de aanval namelijk afwijkende bewegingspatronen. Hierdoor kunnen patiënten hun arm niet goed bewegen, blijven ze pijn houden en raken ze snel vermoeid. 

De gespecialiseerde fysiotherapeut met expertise in Neuralgische amyotrofie gaat met een gedoseerd trainingsprogramma aan de slag om stap voor stap de pijn te minderen en eht bewegen te verbeteren.

In onze praktijk is dat Ewald Overbeek die samenwerkt met Martine Josten, ergotherapeut in MC Buitenlust.

 

Behandelingen voor Neuralgische Amyotrofie

© 2024
Created by