Telefoon

0478 - 55 01 56

Headerafbeelding

Sporten met diabetes en/of overgewicht

Het is algemeen bekend dat overgewicht een aantal risico’s met zich meebrengt, waaronder hart- en vaatziekten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij een gewichtsvermindering van 5 % al positieve effecten aantoonbaar zijn wat betreft gezondheid en welbevinden.

Daarom biedt Fysiotherapie Buitenlust in samenwerking met de Zorggroep afdeling Voeding en Dieet de cursus ‘Gezonde leefstijl’ aan. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor mensen met (ernstig) overgewicht en/of diabetes type 2, wellicht in combinatie met één of meerdere risicofactoren.

Wat houdt de cursus in?

Tijdens de cursus werkt u aan een gezond eet- en beweegpatroon en dus een gezonde leefstijl.

Onze fysiotherapeut neemt een intake en een inspanningstest af en brengt uw wensen, doelen en belastbaarheid in kaart. Vervolgens stellen we samen met u een individueel  ‘Beweegplan op maat’ op. U krijgt 2x individuele begeleiding waarna u 13 weken lang 2x per week met de deelnemers in kleine groepen (10 personen) traint. Dit alles vindt plaats in onze ruime trainingsruimte met de nieuwste faciliteiten onder de deskundige begeleiding van onze fysiotherapeut

De diëtist verzorgt na het sporttraject vier groepsbijeenkomsten. Hier krijgt u meer informatie en tips en heeft u de kans om met andere deelnemers ervaringen uit te wisselen.

Meer informatie?

Waar?
Locatie: Medisch Centrum Buitenlust in Venray, Afdeling Fysiotherapie.

Wanneer?
De trainingen vinden plaats op woensdag en vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur.
Na afloop vindt er 4 maal een groepsbijeenkomst plaats van 1 uur onder leiding van de diëtist.

Duur?
3 maanden, 13 weken

Kosten?
Raadpleeg voor de actuele kosten* uw fysiotherapeut.

* Vergoeding van de cursus Gezonde leefstijl kunnen worden ingediend bij uw aanvullende verzekering; u ontvangt een bewijs van betaling.

Aanmelden

Bel 0478-550156 of vul ons aanmeldformulier in om u aan te melden! Of kom langs en meld u aan bij onze receptioniste. Wij nemen contact met u op zodra de groep compleet is, om een afspraak te maken voor de intake bij de fysiotherapeut.

Aanmeldformulier
© 2019
Created by