Telefoon

0478 - 55 01 56

Buitenlust Sportzorg

Sporters lopen het risico klachten en blessures te krijgen. Een goede en structurele sportverzorging en -voorlichting is van belang. Onze sportfysiotherapeuten bieden sportverenigingen hun kennis en ervaring aan op het gebied van sport en sportblessures.

Wat is Buitenlust SportZorg?

Dit is een gezondheidsservice die bestaat uit begeleiding op het gebied van sport, bewegen en gezondheid.  Als een sporter een blessure oploopt, is goede begeleiding bij die blessure belangrijk voor een veilige en verantwoorde terugkeer naar de sport. Door Buitenlust SportZorg kunnen blessures worden voorkomen. Daarbij herstelt de sporter die klachten heeft sneller doordat de weg binnen de sportgezondheidszorg gerichter en korter is.

Wat doet Buitenlust SportZorg?

  • Een gratis screening op een sportspreekuur: onze sportfysio bekijkt de blessure die door de sportverzorger of -trainer zijn beoordeeld en doorverwezen. Wat is er aan de hand en wat kunnen we het beste doen? Indien behandeling noodzakelijk is, is de sporter meteen op de juiste plek en/of wordt doorverwezen naar de juiste deskundige.
  • Informatiebijeenkomsten voor sportverzorgers van de verschillende sportverenigingen: wat kunnen ze zelf en wat is belangrijk bij opbouw van training en belasting? Deze informatiebijeenkomsten vinden drie keer per jaar plaats op praktijk Buitenlust.
  • Onze sportfysiotherapeut bezoekt trainingen op de sportvereniging, waarbij uitleg wordt gegeven over hoe spelers blessurevrij kunnen sporten. Trainers en sporters kunnen rechtstreeks vragen stellen en adviezen krijgen over opbouw van trainingen, warming up enz.

Aanmelden

Neem met ons contact op voor meer informatie. Bel 0478-550156 of mail naar info@fysiotherapievenray.nl.

Ron Spruit, trainer bij SV Oostrum:

‘Buitenlust SportZorg is voor mij/ons een aanvulling op de voetbaltraining. Met de expertise die Buitenlust SportZorg in huis heeft, kunnen ze ondersteuning bieden voor spelers en staf, zowel preventief voor blessures als het behandelen ervan. Daarnaast beschikken ze over een netwerk waarvan een speler, trainer, verzorger en club optimaal gebruik kan maken’.

© 2024
Created by