Telefoon

0478 - 55 01 56

ZwangerActief

'ZwangerActief houdt je Zwangerfit'

De cursus ZwangerActief is een leuke manier om je goed voor te bereiden op de bevalling en om actief te blijven tijdens de zwangerschap. Bij een fit lichaam verlopen de zwangerschap en bevalling meestal soepeler. Ook gaat het herstel na de bevalling vaak sneller! Sporten tijdens de zwangerschap heeft veel voordelen; het houdt de bloeddruk op peil, vermindert de kans op zwangerschapsdiabetes en verbetert de houding en de stabiliteit van het bekken en de rug.

Wat is ZwangerActief?

Het actieve gedeelte van de cursus is afgestemd op de zwangere vrouw. Tijdens de zwangerschap neemt de fysieke belasting toe terwijl de belastbaarheid van je lichaam afneemt. Tijdens de cursus worden daarom oefeningen gedaan om conditie en spierkracht te behouden gedurende de zwangerschap. Daarnaast zijn de oefeningen gericht op het voorkomen of verminderen van zwangerschap gerelateerde klachten. Verder wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de basisstabilisatie (houding/ beweging) en oefeningen voor de bekkenbodem. De nadruk ligt op het bewegen, maar ook worden alle belangrijke onderwerpen besproken die met de zwangerschap en de bevalling te maken hebben (ontsluitingsfase, persfase, ademhalingstechnieken, kraambed, etc.).

Wat kost het?

Vind je het fijn om tijdens de zwangerschap met een aantal vrouwen ontspannen en sportief bezig te zijn? Schrijf je dan in! De beste tijd om te starten is tussen de 22 en 28 weken zwangerschap, maar in overleg kunnen we hiervan afwijken.

De cursus bestaat uit 6 sportlessen van 1 uur waarbij aansluitend aan de eerste 4 sportlessen nog een half uur theorie wordt toegevoegd. De kosten voor de gehele cursus zijn €88,-. Mocht je na afloop van de cursus nog bij ons willen blijven sporten dan kun je dit tot aan je bevalling tegen een gereduceerd tarief doen. 

Op 27 mei 2024 start een nieuwe cursus ZwangerActief. Deze cursus zal plaatsvinden op maandagavond om 18.00 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wilt u zich aanmelden voor deze cursus of wenst u meer informatie? Stuur dan een mail naar vhellegers@fysiotherapievenray.nl o.v.v. je naam, adres, telefoonnummer en uitgetelde datum. 

Aanmelden

Bel 0478-550156 of vul ons inschrijfformulier in om u aan te melden! U kunt uiteraard ook langskomen op de praktijk en u aan de balie aanmelden.

Aanmeldformulier
© 2024
Created by