Telefoon

0478 - 55 01 56

Headerafbeelding

ZwangerActief

'ZwangerActief houdt je Zwangerfit'

De cursus ZwangerActief is een leuke manier om je goed voor te bereiden op de bevalling en om actief te blijven tijdens de zwangerschap. Bij een fit lichaam verlopen de zwangerschap en bevalling meestal soepeler. Ook gaat het herstel na de bevalling vaak sneller! Sporten tijdens de zwangerschap heeft veel voordelen; het houdt de bloeddruk op peil, vermindert de kans op zwangerschapsdiabetes en verbetert de houding en de stabiliteit van het bekken en de rug.   

                                                                                                                                                                                                   

Wat is ZwangerActief?

Het actieve gedeelte van de cursus is afgestemd op de zwangere vrouw, waarbij zowel spierversterkende als conditie verhogende oefeningen aan bod komen. De oefeningen zijn gericht op het voorkomen of verminderen van zwangerschap gerelateerde klachten. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan de basisstabilisatie (houding/ beweging) en oefeningen voor de bekkenbodem. De nadruk ligt op het bewegen, maar er wordt in de cursus ook aandacht besteed aan onderwerpen die met de zwangerschap en de bevalling te maken hebben (ontsluitingsfase, persfase, ademhalingstechnieken, kraambed, etc.).

Wat kost het?

Vind je het fijn om tijdens de zwangerschap met een aantal vrouwen ontspannen en sportief bezig te zijn? Schrijf je dan in! De beste tijd om te starten is tussen de 22 en 28 weken zwangerschap, maar in overleg kunnen we hiervan afwijken.

De cursus bestaat uit 8 lessen van een uur en wordt gegeven op maandagavond. De kosten voor de gehele cursus zijn €85,-.

Op 4 januari 2021 start er een nieuwe cursus ZwangerActief. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wilt u graag op de reservelijst geplaatst worden? Stuur dan een mail naar vhellegers@fysiotherapievenray.nl o.v.v. je naam, adres, telefoonnummer en uitgetelde datum.

 

Aanmelden

Bel 0478-550156 of vul ons inschrijfformulier in om u aan te melden! U kunt uiteraard ook langskomen op de praktijk en u aan de balie aanmelden.

Aanmeldformulier
© 2021
Created by