Telefoon

0478 - 55 01 56

FysioSport Oefeningen deel 3

Deze week 3 oefeningen om de rompstabiliteit te trainen. Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk, zodat u op uw eigen niveau de oefening uit kunt voeren.  Lees de instructie goed door en onderzoek welke houding het beste bij u past.

PLANKING OP DE KNIEËN (makkelijker) OF VOETEN (moeilijker)
3 tot 5 keer                       
30 tot 60 seconden

              

Zorg dat de ellebogen recht onder de schouders staan. Trek de navel in (buikspieren aanspannen), strek de wervelkolom uit en adem rustig door. Houdt eventueel de knieën op de grond om de oefening wat lichter te maken. Maak één lijn van de schouders tot de knieën/voeten. Probeer de nekspieren te ontspannen.

SIDEPLANKING OP DE KNIEËN (makkelijker) OF VOETEN (moeilijker)
3 tot 5 keer per zijde
30 tot 60 seconden

                

Zorg dat de elleboog onder de schouder staat en hef het bekken. Houdt eventueel de knieën op de grond om de oefening wat lichter te maken. Maak één lijn van de schouders tot de knieën/voeten. Probeer de nekspieren te ontspannen.

BRIDGE (bruggetje) Op twee voeten (makkelijker) of één been uitgestrekt (moeilijker)
3 tot 5 keer
10 tot 60 seconden

                      

Buig beide benen, zet de voeten dicht bij de billen en leg de armen op de grond naast de romp. Hef het bekken en maak een rechte lijn tussen de schouders en de knieën.

Oefening moeilijker maken: armen van de grond (op buik of borst leggen), langer in brug blijven staan, één been naar voren uitstrekken (let wel op dat het bekken horizontaal blijft).

Terug naar overzicht
FysioSport Oefeningen deel 3
© 2024
Created by