Telefoon

0478 - 55 01 56

Manuele therapie

Als een gewricht minder goed beweegt of als dit met pijn gepaard gaat dan is manuele therapie een goede optie. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die zich na zijn opleiding gespecialiseerd heeft in functiestoornissen van de gewrichten, spieren en/of zenuwen.

Manuele Therapie methode Marsman

De Manuele Therapie methode Marsman gaat uit van de aanleg van ieder individu: je bent rechts- of je bent linkshandig, je speelt de bal met je rechter- of met je linkerbeen, je vouwt je handen met je linker- of met je rechterduim boven. Ieder mens heeft zijn eigen voorkeur van bewegen en dat bepaalt of je een beperking hebt en waar de beperking gesitueerd is. Vanuit die gedachte wordt bepaald hoe manuele technieken worden ingezet en in welke volgorde de behandeling plaatsvindt. De techniek is in vele gevallen redelijk pijnloos en kan van jong tot oud toegepast worden.

Afspraak maken

Maak een afspraak

Bij welke klachten helpt manuele therapie?

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt:


* nek- en schouderklachten, al of niet met hoofdpijn en/of pijn die uitstraalt tot in de armen
* klachten hoog in de rug en/of borstgebied, uitstraling naar ribben of gebied tussen schouderbladen
* lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
* bewegingsbeperkingen in schouder, elleboog en pols
* bewegingsbeperkingen in heup, knie en enkel
* bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
* kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

Behandeling

Vaak is overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Wanneer u een geblokkeerd of stijf gewricht heeft, brengt de manueel therapeut deze weer in beweging. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; het gewricht voelt beter en soepeler.

Vergoeding

Fysiotherapie wordt grotendeels vergoed indien men een aanvullende verzekering heeft afgesloten. De aanvullende verzekering is niet verplicht. U kunt in uw polis nagaan of -en zo ja hoe- de vergoeding van fysiotherapie is geregeld in uw aanvullende verzekering. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie dan sturen wij de nota rechtstreeks naar uw verzekering. Fysiotherapie Buitenlust heeft met alle Nederlandse zorgverzekeraars een contract. Voor zorg vanuit de aanvullende verzekering heeft u geen verwijzing nodig van een arts.

Iedereen die in Nederland woont of werkt heeft verplicht dezelfde basis zorgverzekering. Deze verzekering, ook wel het basispakket genoemd, vergoedt de kosten voor een groot deel van de gezondheidszorg, maar niet altijd voor fysiotherapie. Op dit basispakket is het eigen risico van toepassing. Het basispakket vergoedt fysiotherapie slechts in een beperkt aantal gevallen, namelijk:

  • fysiotherapie voor ‘chronische’ patiënten vanaf de 21e behandeling (vraag uw fysiotherapeut of u hieronder valt)
  • fysiotherapie bij etalagebenen(claudicatio): 37 behandelingen binnen 12 maanden
  • fysiotherapie bij artrose (slijtage) van heup of knie: 12 behandelingen binnen 12 maanden
  • fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar, maximaal 9 of 18 behande­lingen (afhankelijk van de zorgverzekeraar). Aansluitend is er alleen vergoeding als u een aanvullende verzekering heeft.

Voor zorg vanuit het basispakket èn voor aan huis behandelingen heeft u een verwijzing nodig van een arts!

Bent u niet aanvullend verzekerd, dan moet u iedere behandeling zelf betalen. U kunt rechtstreeks aan de balie betalen via de pin of contant.

© 2024
Created by