Telefoon

0478 - 55 01 56

Revalidatie Liona - blog 5

Langzaam komt het einde in zicht. Jullie hebben al een tijdje niks van mij kunnen lezen, maar hier ben ik weer. Inmiddels ben ik 7 maanden onderweg. Tussen de 4 tot 6 maanden was er niet veel verandering. Ik trainde 1x per week kracht en 1x per week snelkracht. Dit bleef ik opbouwen en ik merkte dat het steeds beter ging. 

Bij de 6 maanden kreeg ik een oproep voor de krachtmeting in Mill. Door middel van een Biodex meting, werd mijn maximaal kracht, mijn uithoudingsvermogen en snelkracht getest van mijn hamstrings en quadriceps. Dit werd bij beide benen getest en daarna vergeleken met elkaar. Uiteindelijk is het doel om maximaal 10% verschil te hebben tussen beide benen, het liefste natuurlijk nog wat minder. Er zat nog maar 5% verschil tussen mijn quadriceps bij mijn maximaal kracht, dit was dus al helemaal in orde. Het verschil tussen mijn hamstrings was iets groter, nog 14,5%. Hier moet ik de aankomende maanden nog aan werken dus. Het uithoudingsvermogen en de snelkracht was voor nu nog niet belangrijk maar daar was ik al op de goede weg, gaf de fysio aan. ‘Ga zo door en dan komt het helemaal goed’ was de boodschap.

Na dit goede nieuws kreeg ik nog meer leuk nieuws. Ik mocht eindelijk voor het eerst het voetbalveld op om wat looptraining te doen en weer te wennen aan het veld. Samen met Bram en/of Bernadette train ik nu 1x per week op het voetbalveld samen met nog een aantal jongens die aan het revalideren zijn na hun voorste kruisband reconstructie. Ik was ontzettend blij na mijn eerste training, eindelijk was het zo ver dat mijn voetbalschoenen na een jaar weer aan mochten. Het was echt heerlijk! De eerste training was nog zonder bal maar de training erna mocht ik ook al een paar oefeningen doen met een voetbal. 

Toen ik begon aan mijn revalidatie had ik al een beetje uitgeteld dat ik rond mei/jun weer het veld op zou mogen. Toen dacht ik ‘dan begin ik in ieder geval weer lekker met mooi weer’, maar helaas is het in werkelijkheid anders. Meteen weer een hele training in de regen gehad. Ondanks de regen, geniet ik ontzettend van de trainingen op het veld en kijk ik er elke week weer naar uit. 

De aankomende maanden moet ik consistent blijven en doorpakken. Nog even volhouden en 3x per week blijven trainen. De ‘krachtdag’ begint nogal saai te worden maar het blijft belangrijk, dus ik blijf doorzetten. Hopelijk haal ik het om in september weer wedstrijden te mogen voetballen, dat is mijn doel. Daar blijf ik mijn best voor doen en blijf ik voor werken!

Terug naar overzicht
Revalidatie Liona - blog 5
© 2024
Created by