Telefoon

0478 - 55 01 56

Revalidatie Liona - blog 4

Ik ben inmiddels al weer 4 maanden aan het revalideren. De afgelopen 2 maanden heb ik weer flink wat vooruitgang geboekt maar het gaat wel langzamer dan de eerste 2 maanden. Ik heb het werk rustig opgebouwd en ben inmiddels weer volledig aan het werk (mijlpaal 9). Ik ervaar hier amper nog klachten bij. Mijn beweeglijkheid is bijna terug bij normaal. Met wat hulp, kom ik weer met mijn hak tegen de bil, mijlpaal 8 behaald. Als ik te veel doe, dan merk ik wel meteen dat de beweeglijkheid afneemt. 

Naast kracht, zijn we ook begonnen met snelkracht training (mijlpaal 10). Dit betekent dat je oefeningen sneller en explosiever gaat uitvoeren. Daarnaast werk je steeds meer naar springen toe. Erg fijn om wat meer afwisseling te hebben in oefeningen en meer richting voetbal te trainen. Zo doe ik loopladderoefeningen en heb ik zelfs al een paar oefeningen met een voetbal gedaan, weer een mijlpaal (11) bereikt. Ook bereid ik het hardlopen uit en heb ik weer buiten een rondje hardgelopen (mijlpaal 12). Buiten hardlopen voelt toch weer heel anders dan op een loopband. Vorige week heb ik voor het eerst gehinkeld (mijlpaal 13), wat verrassend goed ging. 

Iedereen die ooit een lang revalidatietraject heeft doorgemaakt, zal het begrijpen als ik zeg dat mijn motivatie minder word om te trainen. De vooruitgang wordt steeds minder en dat zorgt ervoor dat mijn motivatie wat afneemt. Daarnaast blijven de krachtoefeningen gewoon hetzelfde, wat soms een beetje saai is.  Ook duurt de revalidatie nog zeker 5-8 maanden, wat nog een hele tijd vooruit is. Maar het houd mij niet tegen om elke week te blijven trainen, want ik weet dat het nodig is om mijn doel te behalen en om weer terug te komen op mijn oude niveau. Ik houd de moed er in en blijf hard werken aan mijn herstel!

Terug naar overzicht
Revalidatie Liona - blog 4
© 2024
Created by