Telefoon

0478 - 55 01 56

Revalidatie Liona - blog 3

Stiekem gaat de tijd toch snel, de eerste 10 weken zijn al voorbij. De afgelopen 4 weken heb ik meerdere mijlpalen behaald. Vanaf week 6 mocht ik fietsen buiten. Dit ging goed, dus mijlpaal 5 heb ik bereikt. Ik heb lekker weer zelfstandigheid terug. Ik kan op de fiets naar de fysio en ik kan weer wat meer bewegen. Daarnaast neemt mijn strekking langzaam toe tijdens het lopen, waardoor ik steeds beter loop. 

De feestdagen zijn inmiddels ook weer geweest. Dit waren wat drukkere dagen waardoor ik ‘s avonds af en toe een klein beetje last had van mijn knie. Mijn knie moet wennen aan de toename in belasting, wat begrijpelijk is. Ik probeer af en toe een klein rondje te gaan lopen en wat meer te staan. Zodat ik snel wat uurtjes kan gaan werken.

Vanaf januari ben ik rustig begonnen met halve dag werken. Eens kijken hoe dit gaat. En ook dit gaat best goed. Volgende mijlpaal, mijlpaal 6, is ook gehaald. Ik ben erg blij dat ik weer wat meer kan doen en weer wat meer onder de mensen kom. Dit geeft me energie!

Buiten het verhogen van mijn dagelijkse belasting, krijg ik ook steeds meer oefeningen en zwaardere oefeningen tijdens de fysiotherapie. De gewichten worden verhoogd en de cardio oefeningen mag ik steeds wat langer doen. Ik merk dat mijn conditie hard achteruit gegaan is, na al dat stil zitten. Er is werk aan de winkel. 

De nieuwste mijlpaal (7) die ik behaald heb, is het starten van hardlopen! Ik mocht rennen op de loopband, 3x2 minuten om mee te starten. En dit ging best goed. Het was weer even wennen om zo’n klap op te vangen met mijn been. ‘s Avonds merk ik wel dat ik iets nieuws gedaan heb. Mijn knie zeurt een heel klein beetje en hij voelt een beetje warm. Ik ben erg blij dat ik weer een stapje dichter bij het voetballen ben! Volgende week gaan we starten met snelkracht, weer iets nieuws. Ik ben benieuwd hoe dat gaat verlopen, ik heb er in ieder geval nu al zin in!

Terug naar overzicht
Revalidatie Liona - blog 3
© 2024
Created by