Telefoon

0478 - 55 01 56

Revalidatie Liona - blog 2

Op 7 november 2023 werd onze collega Liona Zwartkruis geopereerd aan haar knie (voorste kruisband operatie). Hieronder leest u een blog over haar herstel. Lees ook zeker haar eerste blog! 

"De eerste 6 weken van mijn revalidatieproces zitten er op. Ik heb al grote stappen gemaakt maar ook ik krijg te maken met tegenslagen. De eerste 3 weken liepen erg voorspoedig. Ik liep nog maar met 1 kruk, de zwelling nam steeds meer af en mijn knie begint weer steeds meer op een normale knie te lijken. Niet alleen de zwelling neemt af, ik zie ook hoeveel mijn spieren in mijn bovenbeen hebben ingeleverd de afgelopen paar weken. Dit is wel een confrontatiemomentje. Mijn bovenbeen is helemaal pap geworden. Maanden voor de operatie getraind om mijn spieren sterk te krijgen en in 3 weken niks doen, is het helemaal weg. Ik weet dat dit wel weer terug gaat komen maar daar zal ik een aantal maanden voor moeten trainen.

We zijn inmiddels rustig wat krachtoefeningen aan het doen bij de therapie. Mijlpaal 3 is bereikt! Krachttraining is gestart! Dit geeft me een lekker gevoel.

Helaas krijg ik na 3,5 week te maken met mijn eerste tegenslag. Ik heb soms last aan de buitenkant van mijn knie met lopen. Geen idee waarom dit in een keer ontstaan is, maar ik vind het heel frustrerend. Dus ik moet toch weer wat rustiger aan doen. Bij de therapie even geen nieuwe oefeningen en thuis toch weer meer zitten. Ik baal als een stekker want ik wil graag vooruit en dit helpt niet mee.

Na 1,5 week rustig aan gedaan te hebben, begint dit gevoel ein-de-lijk minder te worden. De last neemt af en ik loop weer iets beter. Het is nog niet helemaal weg maar na 1,5 week stil gestaan te hebben, ben ik blij dat ik weer wat vooruitgang merk. Ik probeer binnenshuis zonder kruk te lopen. Lekker beide handen vrij. We proberen op de therapie weer langzaam op te bouwen. Ook mag ik na 5 weken proberen een stukje auto te rijden. En ook dit gaat goed! Mijlpaal 4 ook bereikt!

Ik merk dat mijn looppatroon nog niet zo is zoals ik zou willen. De strekking in mijn knie blijft een beetje achter. Hier baal ik wel van want hierdoor loop ik nog niet lekker en kan ik nog niet aan het werk. Ik probeer hier mijn focus op te leggen zodat ik zo snel mogelijk wel die strekking heb met lopen. De tijd gaat het leren wanneer dit gaat lukken. Thuis blijf ik iedere dag aan mijn herstel werken, hopelijk kan ik snel weer een beetje gaan werken." - Liona

Terug naar overzicht
Revalidatie Liona - blog 2
© 2024
Created by