Telefoon

0478 - 55 01 56

Revalidatie Liona - blog 1

Neymar, Gavi, Timber, Miedema en Liona. Waarom pas ik in het rijtje met deze bekende voetballers? En nee, helaas is het niet vanwege mijn voetbaltalent. Al deze voetballers, en ik dus ook, hebben hun voorste kruisband gescheurd. Middels deze blog ga ik jullie de aankomende maanden meenemen in mijn revalidatieproces. Ik sta dit keer aan de andere kant van het revalidatieproces. Ik ben niet de fysiotherapeut maar de cliënt en ik ga meemaken wat mijn cliënten ook doorstaan.

7 nov was ik eindelijk aan de beurt om geopereerd te worden. Ik heb eerst een aantal maanden moeten wachten aangezien er een wachtlijst was. Tijdens de operatie haalt de chirurg eerst een deel van de hamstringpees uit mijn been en dit zet hij terug in de knie als nieuwe voorste kruisband. Zo binnen een uurtje gepiept.

Tijdens de operatie was ik verdoofd middels een ruggenprik. Dit betekende dat ik, op een schermpje, mee kon kijken wat de chirurg allemaal aan het doen was in mijn knie. Voor mij reuze interessant als fysiotherapeut! Af en toe wel een beetje gek om je te realiseren dat ze dat allemaal in jouw eigen knie aan het doen zijn. De operatie is helemaal goed verlopen en nu is het verdere herstel aan mij. Na de operatie, moest ik wachten tot de verdoving uitgewerkt was. Daarna kon ik oefenen met de fysio en dezelfde avond mocht ik naar huis. Laat het revalidatieproces maar komen!

De eerste dagen mocht en kon ik niet veel zelf. Dat was niet altijd even makkelijk voor mij. Ik vind mijn zelfstandigheid heel prettig en dat viel in een keer helemaal weg. Langzaamaan merkte ik dat ik steeds iets meer zelf kon. De eerste mijlpaal kwam op dag 4, eindelijk kon ik mijn eigen sok weer aan! Dit klinkt als een heel klein ding, maar ik was er erg blij mee. Weer een klein beetje meer zelfstandigheid.

Inmiddels was ik ook begonnen met fysiotherapie. De eerste behandeling was voornamelijk kijken hoe de knie eruit zag en hoe die beweegt. Een week later konden we echt aan de slag. We gaan proberen te fietsen op de hometrainer. Eerste op en neer pendelen en kijken hoe het voelt. Dit ging me verrassend goed af en na een paar minuten kon ik rond trappen. Yes, tweede mijlpaal bereikt! En dat op dag 10. De spieren worden weer wat aan het werk gezet. Ik ben erg blij dat ik weer wat actiever kan zijn, want al dat stilzitten is niet zo mijn ding. Vanaf volgende week gaan we dan ook 2x aan de slag met fysiotherapie.

Terug naar overzicht
Revalidatie Liona - blog 1
© 2024
Created by