Telefoon

0478 - 55 01 56

Erkend stage adres Acupunctuur

Mensen die mij al een beetje beter kennen weten dat ik honderduit kan vertellen over het mooie vak van de acupunctuur en de Chinese geneeskunde. Zowel tijdens de consulten als in de yogalessen waarin de yogahoudingen overvloeien naar de subtiele bewegingen van de Zhineng Qigong; Chinese bewegingsleer. Tijdens een consult acupunctuur vind ik het niet meer dan normaal dat ik uitleg wat ik doe.
“Tja, iets met naaldjes…” Maar achter het zetten van die naaldjes zit een hele strategie. En omdat wij op de middelbare school hier niks over leren, lijkt het heel ingewikkeld. En dat ís het ook wel, maar het is lang niet zo’n abakadabrah als dat men denkt. Zelf ík heb het kunnen leren, haha.

In mijn carrière heb ik menig stagiair mogen begeleiden, zo ook binnen de acupunctuur. En dat is iets wat ik superleuk vind om te doen. Daarom zijn wij er dan ook heel erg trots op dat, de Zhong; Nederlandse vereniging voor traditionele Chinese geneeskunde, acupunctuur Buitenlust heeft gecertificeerd tot erkend stageadres. Tijdens een stage bij acupunctuur Buitenlust leert niet alleen de stagiair iets over het vak, de cliënt wordt meegenomen in het gesprek. Het draait tenslotte om die betreffende persoon en de materie wordt in begrijpelijke taal besproken.

De Zhong is de beroepsvereniging waar acupunctuur Buitenlust bij aangesloten is. Deze vereniging komt niet alleen op voor de belangen van de acupuncturisten in Nederland, maar ook voor de cliënten. De Zhong is een organisatie die het hele scala aan disciplines binnen de Chinese geneeskunde ondersteund. Buiten de acupunctuur valt daar tevens de kruidenleer, tuina (spreek je uit als “twiena” en omvat diverse massagetechnieken), shiatsu, moxa – guasha – cupping en qigong onder. Het is zeker de moeite waard om de site eens te bekijken. En als u benieuwd bent of de Chinese geneeskunde iets voor u kan betekenen, kunt u contact opnemen met Fysiotherapie, Acupunctuur en Fysiosport Buitenlust. Studeer je acupunctuur of ben je benieuwd of dit vak iets voor jou is? Ook dán kun je contact opnemen. Ik vertel er graag alles over.

José Merkx 

Terug naar overzicht
Erkend stage adres Acupunctuur
© 2024
Created by