Telefoon

0478 - 55 01 56

Opvliegers

Opvliegers en andere overgangsklachten.

Één van de grote veranderingen in het leven van een vrouw van middelbare leeftijd is de overgang. Een fase die gepaard gaat met hormonale schommelingen wat resulteert in uiteenlopende ongemakken. Bij de meeste vrouwen duren de klachten ongeveer vier jaar. Uit onderzoek is gebleken dat, in ongeveer tien procent van de gevallen, de klachten meer dan twaalf jaar kunnen aanhouden. Veel vrouwen ervaren lichte verschijnselen en hebben er geen moeite mee ze te accepteren zoals ze komen. “Het hoort tegenwoordig bij mij.” Wordt er dan gezegd. Maar vele denken daar anders over en zouden bijna alles proberen om van de opvliegers en andere bijbehorende klachten af te komen.

Eén van de mogelijkheden is hormoontherapie. Voor sommige een uitkomst, voor andere slechts een minimale verlichting of een ‘no go’ in verband met de angst voor mogelijke bijwerkingen. Sommige klachten zijn te verminderen door bijvoorbeeld het veranderen van de leef- en voedingswijze. Als dit niet mogelijk is of onvoldoende helpt is het prettig om te weten dat acupunctuur kan ondersteunen in dit proces. Het kan een goede vervanging voor hormonale therapieën zijn. Door de energie van de verschillende organen opnieuw in balans te brengen kunnen opvliegers en overmatig zweten worden getemperd of helemaal geblust. Ook andere bijkomende klachten zoals mentaal-emotionele klachten, vermoeidheid, stemmingswisselingen, vergeetachtigheid, verminderd libido en slecht slapen kunnen met acupunctuur aanzienlijk worden verminderd of vaak zelfs verholpen.

Om het effect van de therapie te versterken wordt u tijdens een consult bij Acupunctuur Buitenlust uitvoerig geïnformeerd over de fysiologische veranderingen in het lichaam volgens de Chinese geneeswijze en hoe daar mee om te gaan. Acupunctuur is tenslotte een eeuwenoude geneeswijze die met alle klachten rekening houdt en bij elke vrouw werkt op haar specifieke klachten.

 

Bent u benieuwd wat Acupunctuur Buitenlust voor u kan betekenen? Voor meer informatie of een afspraak kunt u direct contact opnemen met 0478-550156 of stuur een mail naar info@fysiotherapievenray.nl.

Terug naar overzicht
Opvliegers
© 2024
Created by