Telefoon

0478 - 55 01 56

Vierdaagse blog - dag 3

Onze collega Bram loopt dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse. Via deze blog houdt hij u op de hoogte van zijn ervaringen. 

Gisteravond lag ik mooi om 20:15 uur plat op bed. Ik had mijn wekker 5 minuten eerder gezet. Toen ik weer op mijn fietsje stapte naar het station was is erg tevreden. Ik kon lekker rustig aan fietsen. Dus mensen: heb je 's ochtends vaak stress, zet je wekker eens 5 minuten eerder... Op de Wedren konden we na even wachten om 4:20 uur de weg op. Pap en ik waren tevreden over hoe onze lijven voelde dus we hadden goede moed.

Er waren wat buien voorspeld en de eerste diende zich rond 7:20 uur aan. Ons wandel peloton veranderde al snel in een colonne lopende smurfen. Het plastic wapperde en de druppels vielen fors. Na twee goede buien hielden we rond 9:20 uur een pauze. We waren trots dat we over de helft waren. Ik had 's ochtends nog buienradar bekeken en optimistisch ingeschat dan de volgende enorme bak met regen pas zou komen als wij net binnen waren, tussen 13 en 14 uur. Ik kan je vertellen dat het maar goed is dat ik geen weerman ben geworden! We waren net in Groesbeek toen het begon net na 11 uur. Toen hield het helaas ook niet meer op totdat we binnen kwamen. Man, wat een regen... Er vormde zich kleine rivieren over het asfalt van de 7 heuvels. Vanaf Groesbeek moesten we nog 10 km maar dat waren niet de leukste kilometers vond ik (de regen had hier wel een aandeel in).

Ik las ergens dat iemand aangaf dat de regen verbroederend werkte. Mijns inziens had iedereen zijn bol naar beneden en was druk bezig stug zijn linker voet voor de rechter te zetten. Dus die tactiek heb ik ook maar toegepast. Het laatste stuk werden we er weer extra doorheen gesleurd door alle mensen langs de kant die ondanks het weer er een feest van maakte. Uiteindelijk kwamen we om 14:10 uur binnen.

Wat pijn aan de voeten, maar dat hoort er bij. Blij dat het klaar was voor vandaag maar gruwelijk zin in morgen. Wat hebben we toen nu toe een gevarieerde Vierdaagse. Dinsdag er uitgegooid vanwege temperaturen tot 39 graden. Gister strak blauw en warm en vandaag flink regen met bijna de helft van de temperatuur van dinsdag.


Morgen de laatste dag en dat word natuurlijk gevierd dus mogelijk heeft de laatste blog wat vertraging :)

Wederom weer veel wandelgroeten,

Bram

Terug naar overzicht
Vierdaagse blog - dag 3
© 2024
Created by