Telefoon

0478 - 55 01 56

Vierdaagse blog - dag 1

Onze collega Bram loopt dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse. Via deze blog houdt hij u op de hoogte van zijn ervaringen. 

'De Vierdaagse', een begrip in Nijmegen en omstreken. Als oud inwoner van Nijmegen ben ik van mening dat je hem ooit moet hebben gelopen. En de verhalen tijdens de vierdaagse service op de praktijk maakte mij alleen maar meer enthousiast... Deze uitdaging wilde ik wel aan gaan! Mijn vader Peter, oud inwoner en al langer dan 40 jaar werkzaam in Nijmegen, had ik snel overgehaald om met mij mee te lopen. Vanwege zijn leeftijd mocht hij al 30 km per dag lopen, maar hij is niet flauw en loopt de 50 km met mij mee.


Nadat er in 2020 al vele trainingskilometers in de benen zaten werd tot onze spijt de Vierdaagse afgelast. Niet getreurd hebben we de trainingskilometers omgezet in ervaringskilometers en dan zullen we de volgende Vierdaagse wel de 4x50 kilometer vol maken. Ondertussen zijn we een aantal jaar verder, ben ik jonge vader en is het soms zoeken naar trainingstijd. Gelukkig was mijn vriendin Birgit streng en plande mijn trainingsdagen. Ook ik heb soms een stok achter de deur nodig.


Afgelopen zondag was het dan zover. Het startbewijs halen. De hele week al in spanning wat ze met het warme weer gingen doen. En toen is helaas toch de knoop doorgehakt dat het maar 3 dagen worden. Wat zuur, wat balen, maar begrijpelijk vanuit de organisatie. Maar toch...  drie dagen lopen voor een VIERdaagse voelt niet goed.


Ik heb daarom met mijn vader een aangepast programma gemaakt: dinsdag vertrekken we vroeg (4 uur 's nachts) en lopen we 25 km in de beschutting.
Zo gezegd zo gedaan. Voor ons zit vandaag dus de eerste soort van wandeldag erop. Om 9 uur waren we binnen. En we hebben nog heerlijk koel kunnen lopen. We zijn andere wandelaars tegen gekomen. Waarbij je gelijk de polsen bekijkt op zoek naar rode, gele of blauwe bandjes, die aangeven dat ze ook bij de grootse wandelclub van de wereld behoren dezen dagen. Een grote glimlach en een wens van succes!


Morgen horen jullie meer!

Sportieve groet,


Bram

Terug naar overzicht
Vierdaagse blog - dag 1
© 2024
Created by