Telefoon

0478 - 55 01 56

Hoofdpijn en acupunctuur

Hoofdpijn, migraine of clusterhoofdpijn.

Veel voorkomende oorzaken van hoofdpijn zijn vermoeidheid, te weinig eten, drinken of slaap. Er is bijna altijd sprake van een bepaalde vorm van stress. Daarnaast kunnen voeding of alcoholgebruik een rol spelen, maar ook erfelijke factoren of een hormonale disbalans.

Ongeveer 60 procent van de bevolking heeft wel eens last van hoofdpijn die enkele keren per jaar voorkomt en die met eenvoudige hulpmiddelen zoals rust, warmte, zelfmassage of een lichte pijnstiller weer verdwijnt. Daar tegenover staat een grote groep mensen die regelmatig last heeft van hevige hoofdpijnen die vaak ook langdurig aanhouden. Bekende bijwerkingen van hoofdpijn zijn misselijkheid, braken, gevoeligheid voor licht en lawaai en soms zelfs visuele stoornissen. In deze gevallen is een medisch onderzoek altijd aan te raden. Voor de behandeling van migraine zijn diverse soorten medicatie op de markt. Maar heeft u al eens aan acupunctuur gedacht?

 

Hoofdpijn volgens de Chinese geneeskunde.

In de Chinese geneeskunde wordt er gezocht naar de specifieke oorzaken van de hoofdpijn. Iedere persoon met hoofdpijn ervaart de klachten anders en in iedere persoon is de verstoring in de energiebalans anders. De kracht van acupunctuur ligt in de individuele benadering. Er wordt veel aandacht besteed aan de exacte plek van de hoofdpijn, het type pijn en eventuele andere oorzaken zoals stress of emotionele spanning.

Acupunctuur kan helpen de hoofdpijn te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen.

De behandeling bij hoofdpijn is er veelal op gericht het teveel aan “stijgende” energie te laten dalen. Dit brengt een nieuwe energiebalans in het lichaam waardoor de hele circulatie verbeterd. Hierdoor worden de hoofdpijn aanvallen beperkt en voelt u zich in het algemeen beter en fitter.

Om de behandeling kracht bij te zetten worden vaak ook voedings- en leefstijladviezen besproken. Tevens leren wij u met alle plezier ademhalings- en ontspanningsoefeningen zodat u zelf een bijdrage kunt leveren aan het succes van de behandeling. Het doel is om uiteindelijk geen hoofdpijn meer te hebben en een leven zonder medicatie te leiden.

 

Het gaat tenslotte niet om het idee, maar om het resultaat!

 

Wist u dat er binnen Fysiotherapie, Acupunctuur en Fysiosport ook Yoga-lessen worden verzorgd?

Voor meer informatie of een afspraak kunt u direct contact opnemen met 0478-550156 of stuur een mail naar info@fysiotherapievenray.nl.

 

Terug naar overzicht
Hoofdpijn en acupunctuur
© 2024
Created by