Telefoon

0478 - 55 01 56

Acupunctuur bij corona stress

De afgelopen paar maanden hebben we fijn kunnen genieten van een leven met slechts enkele beperkende maatregelen. Het weer was goed, de wereld was weer open en de Corona-cijfers zagen er goed uit. En nu verheugen we ons op een gezellige decembermaand. Feest met Sint en Piet, zwaaien naar de stoomboot en pepernoten vangen. We willen de kerst vooral SAMEN vieren en het nieuwe jaar met klinkende glazen inluiden. Maar Corona blijft onzekerheden brengen. Met de komst van de herfst zijn de besmettingen weer toegenomen, de ziekenhuizen vol, de zorg overbelast. Wat leidt tot opnieuw verscherpte maatregelen. Het brengt zorgen en misschien wel spanningen. We worden moe of zelfs somber.

Bij de één komen de maatregelen harder binnen dan bij de ander. Bij veel mensen kan het de energiestroom in het lichaam behoorlijk verstoren. Op sommige plekken meer dan op andere. Fysiologisch werkt alles nog prima maar op energieniveau kunnen er problemen ontstaan. Zelfs zodanig dat we er last van krijgen in de vorm van vermoeidheid, (meer) hoofdpijn of (meer) pijn in de onderrug, onrustige of slapeloze nachten, nachtzweten, angstgevoelens of zelfs paniekaanvallen, een drukkend gevoel op de borst of hartkloppingen. Met name bij de laatstgenoemde klachten is het belangrijk een arts of specialist te raadplegen om ernstige problemen uit te sluiten. Als is aangetoond dat de organen fysiologisch naar behoren functioneren is dat al een hele geruststelling. Maar daarmee zijn de klachten nog niet over. Wat dan? Met beweging en mindfulness kun je zelf al heel veel. Wandelen, yoga en meditatie zullen je zeker goed doen. De energie kan echter zodanig verstoord zijn dat het moeilijk is dat zelf te doorbreken. Vaak kan acupunctuur de balans in de energieniveaus helpen herstellen. Blokkades in bepaalde gebieden kunnen worden opgeheven, de energie kan worden gestimuleerd en versterkt. Een overtollig hittegevoel kan worden getemperd en koude kan worden verdreven en opgewarmd. Veel zuchten, geeuwen, benauwdheid of kortademigheid kan worden verlicht. Als de energie weer vrij kan stromen, kan het lichaam weer optimaal functioneren. Je staat met meer zelfvertrouwen in het leven. Teleurstellende berichten uit de media zijn weer beter te verteren.

 

Wat er in de buitenwereld of in de directe omgeving gebeurd heeft veel impact op het functioneren van ons lichaam en daarmee op ons eigen functioneren in de maatschappij. De holistische benadering van Chinese geneeswijze neemt al deze aspecten van het probleem mee in de behandeling. Bij Acupunctuur Buitenlust vinden wij het belangrijk het complete plaatje te behandelen en daarin spelen emoties een grote rol. Alleen samen krijgen we Corona onder controle, ook de mentale en energetische gevolgen daarvan.

Bent u benieuwd wat acupunctuur voor u kan doen? Voor meer informatie of een afspraak kunt u direct contact opnemen met 0478-550156 of stuur een mail naar info@fysiotherapievenray.nl.

 

Terug naar overzicht
Acupunctuur bij corona stress
© 2024
Created by