Telefoon

0478 - 55 01 56

Chronische vermoeidheid te lijf

De dagen worden korter, de klok verzet, vroeg donker. De natuur trekt zich terug, van kleurrijk en uitbundig naar sober en ingetogen. Datzelfde speelt zich af in onze lijflijke natuur. Ons lichaam kruipt als het ware een beetje in zijn schulpte. We kunnen dat ervaren als vermoeidheid, somberte of zelfs depressie. En dat willen we helemaal niet. We willen aan de slag, we willen er op uit. Leuke dingen doen en met volle teugen genieten van elk seizoen.

De gemiddelde Nederlander is een bezige bij. We leven met volle agenda’s en tegenwoordig in rare en onzekere tijden. Regelmatig ervaren we een grote lichamelijk en/of mentale druk. Als dat van korte duur is heeft dat meestal geen gevolgen. Maar als die druk voor langere tijd aanhoudt raken onze reserves op en kom je niet makkelijk meer tot rust. Het wordt steeds moeilijker om de reserves aan te vullen waardoor uiteenlopende symptomen kunnen ontstaan. De meest herkenbare in deze situatie is de welbekende chronische vermoeidheid. Andere problemen kunnen zich uiten in de vorm van hoofdpijn, duizeligheid, verhoogde spierspanning, prikkelbaarheid, slaapproblemen, angstaanvallen, maag- en darmklachten, verhoogde bloeddruk, menstruatiestoornissen en potentieproblemen. Een hele lijst waar niemand op zit te wachten.

Als u één of meerdere van deze symptomen herkent wordt het hoog tijd nu voor uzelf te kiezen. Dat kan al door dagelijks wat te bewegen in de frisse buitenlucht. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen of fietsen. Probeer eens wat ademhalings- of ontspanningsoefeningen uit de yoga en laat de smartphone wat vaker links liggen. Eet gezond. Neem volop verse groenten en fruit, gebruik bij voorkeur volkoren producten en drink voldoende water. Zorg voor voldoende rust en slaap. Doe gerust eens een middagdutje en ga op tijd naar bed. Komt u er zelf niet uit schakel dan hulp in.

Met behulp van acupunctuur is het mogelijk om de energiebalans te herstellen en de reserves weer terug op pijl te brengen. Hierdoor zult u merken dat bovengenoemde klachten snel minder worden omdat de oorzaak van het probleem is weggenomen. Uiteraard worden bepaalde specifieke klachten meegenomen in de behandeling. Tevens kan de acupuncturist u ademhalings- en ontspanningstechnieken aanleren. Ze kunnen helpen ontspannen op de momenten dat het nodig is. Wist u trouwens dat er binnen onze praktijk ook yoga-lessen worden verzorgd?

Voor meer informatie of een afspraak kunt u direct contact opnemen met 0478-550156 of stuur een mail naar info@fysiotherapievenray.nl.

Terug naar overzicht
Chronische vermoeidheid te lijf
© 2024
Created by