Telefoon

0478 - 55 01 56

Headerafbeelding

Swim to Fight Cancer

Zoals u weet houden de fysiotherapeuten van Buitenlust wel van een fysieke uitdaging. Onze collega Bernadette Verstegen deed op 29 augustus mee aan de Swim to Fight Cancer in Nijmegen. Zij vertelt u graag over haar ervaringen:

"Afgelopen 29 augustus stond de Swim to Fight Cancer te Nijmegen op het programma. Ik ben al jaren actief wedstrijdzwemmer maar vanwege corona heb ik jammer genoeg weinig uren in het zwembad kunnen maken. Daarom wilde ik mijzelf meer gaan oriënteren richting het buiten water. Een paar jaar geleden had ik al eens kennis gemaakt met zwemmen in het open water. Ik deed toen mee aan een triatlon in Goch, daar ben ik mijn team 2de geworden. Ik vond dat een erg leuke ervaring en riep toen al dat ik het graag vaker wilde gaan doen. Echter is het daar nooit echt van gekomen..

Zoals menig sporter vind ook ik het leuk om naar een doel toe te werken. Via een bekende kwam Swim to Fight Cancer onder mijn aandacht. Ik vond het een mooie gedachte om naast een persoonlijk doel ook een goed doel te behartigen. Daar paste Swim to Fight Cancer voor mij erg goed bij. Het is een doel wat mij persoonlijk nauw aan het hart ligt. Zoals helaas ook meerdere mensen ben ik dierbaren verloren aan deze akelige ziekte. Voor hen is het helaas te laat, maar voor die gene die er nog tegen vechten niet. Daarom is en blijft onderzoek naar kanker nodig. Dat was voor mij de reden om voor dit doel te gaan zwemmen en dat heb ik gedaan met zij die er nog hard tegen vechten in mijn achterhoofd.  

Er kon ingeschreven worden voor 1,5 of 3,0 km. Aangezien ik door corona en de vakantiestop nog geen trainingsuren had gemaakt heb ik mijzelf ingeschreven voor de 1,5 km. Dankzij de gulle bijdragen van mijn familie, vrienden, collega’s en bekende had ik binnen een mum van tijd het streefbedrag bij elkaar. Nogmaals mijn dank daarvoor aan iedereen!

De dag van de Swim was ik wel een beetje zenuwachtig. Ik had geen idee wat ik mijzelf moest voorstellen bij het evenement, de afstand, de stroming van het water, etc. Eenmaal aangekomen hing er een fantastische sfeer, ondanks het mindere weer en daardoor het minimale publiek. En toen was het moment daar, ik mocht gaan starten. Met frisse moed ben ik het water in gesprongen en ben ik begonnen met zwemmen. Het water voelde heerlijk! Er stond wel wat stroming en je kon onderwater geen hand voor ogen zien maar dat maakte niet uit. Langs het hele parcours stonden toeschouwers te kijken en aan te moedigen, dit gaf een enorme kick.
Als de laatste bocht van het parcours is genomen zie je de finishboog in de verte al liggen en dan komt pas de echte kick.. dan wil je FINISHEN! Het laatste stuk voelde daardoor alsof ik vleugels had. Eenmaal uit het water kreeg ik de deelnemersmedaille omgehangen door een zwemvriendin, zij is vorig jaar haar vader verloren aan kanker. Ik ben in een tijd van 21.20 minuten gefinisht." - Bernadette Verstegen

Terug naar overzicht
Swim to Fight Cancer
© 2021
Created by