Telefoon

0478 - 55 01 56

Headerafbeelding

Stoppen met roken

Stoptober is een landelijk initiatief waarin rokers worden uitgedaagd gedurende 28 dagen te stoppen met roken in de maand oktober. Hoe een mooi begin kan dat zijn om er definitief mee af te rekenen!? Acupunctuur kan u helpen met het stoppen met roken. Het kan de ontwenningsverschijnselen zodanig verlichten, en vaak zelfs wegnemen, dat het stoppen makkelijker vol te houden is. Bij ons maakt het natuurlijk niet uit in welke maand u wilt starten met stoppen met roken.

Dat roken ongezond is, weten we inmiddels wel. De meeste rokers willen er dan ook graag mee stoppen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Buiten de lichamelijke afhankelijkheid aan nicotine speelt ook het mentale aspect een grote rol. De gewoonte en de bijbehorende handelingen zijn vaak routinematig. ’s Ochtends voor het ontbijt, bij de koffie, in een spannende situatie en op een gezellig feestje hoort voor veel mensen die sigaret er inmiddels standaard bij.

Door de lichamelijke verslaving aan nicotine treden ontwenningsverschijnselen op. Wat begint met een onbehaaglijk gevoel kan leiden tot slapeloosheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid, gevoel van onrust en zelfs eetbuien. Zodra de nicotinebehoefte van het lichaam niet wordt vervult komen ze voor de dag. Op momenten dat u voorheen naar een sigaret greep zijn ze het ergst. En precies dát maakt stoppen met roken extra moeilijk… Maar niet onmogelijk!

Acupunctuur kan u helpen met het stoppen met roken. Het kan de ontwenningsverschijnselen zodanig verlichten, of vaak zelfs wegnemen, dat het stoppen makkelijker vol te houden is. Wilskracht en motivatie blijven belangrijke voorwaarden; uiteindelijk bent uzelf degene die de sigaret dient te laten liggen. Acupunctuur richt zich op zowel de lichamelijke als de mentale aspecten van de ontwenningsverschijnselen. Onrustgevoelens en frustraties kunnen worden weggenomen, het energieniveau en het doorzettingsvermogen kunnen worden versterkt. Binnen een paar weken is het lichaam gewend aan de nieuwe situatie. Met gemiddeld drie behandelingen in vier weken is deze periode makkelijker te overbruggen en ligt definitief stoppen met roken voor iedereen binnen handbereik.

Bent u benieuwd wat acupunctuur voor u kan doen?

Voor meer informatie of een afspraak kunt u direct contact opnemen met 0478-550156 of stuur een mail naar info@fysiotherapievenray.nl.

 

Terug naar overzicht
Stoppen met roken
© 2021
Created by