Telefoon

0478 - 55 01 56

Acupunctuur bij hooikoorts

Hoera, we voelen de lente!

 

Helaas, ook de hooikoorts.

De afgelopen weken waren voornamelijk nat en fris. Een periode waarin de natuur even “in pauze” heeft gestaan. Voor mensen met hooikoorts is dit wellicht een welkome verlichting van de klachten geweest. De nieuwe maan van afgelopen woensdag op donderdag nacht heeft een grote weersverandering met zich meegebracht. En dat is heerlijk want de meeste mensen verlangen naar die warme lentezon. De terrassen zijn weer open en we trekken er graag op uit. En niet alleen wij, maar ook de natuur maakt een inhaalslag. Bomen en planten raken in bloei en de pollen vliegen ons om de oren, in de ogen en in de neus. Voor veel mensen is dat geen probleem, maar voor heel veel mensen is het dat wél. De hooikoorts speelt weer in alle hevigheid op. Naast puffers, antihistamine en taping is er nóg een mogelijkheid om de acute symptomen van hooikoorts te ondermijnen… Acupunctuur.

 

Acupunctuur maakt onderscheid tussen het verhelpen van de acute hooikoortsklachten en de onderliggende oorzaak van hooikoorts. In deze periode van bloeiende bloemen en bloesems is de behandeling veelal gericht op de acute hooikoortsklachten. Daarnaast kan er gericht behandeld worden op de onderliggende oorzaak. Een combinatie van deze twee benaderingen kan er voor zorgen dat de acute klachten nu onder controle worden gehouden en de aanleg voor een volgend hooikoortsseizoen wordt getemperd. Ben je benieuwd wat acupunctuur voor jou kan doen?

 

Voor meer informatie of een afspraak kunt u direct contact opnemen met 0478-550156 of stuur een mail naar info@fysiotherapievenray.nl 

 

Terug naar overzicht
Acupunctuur bij hooikoorts
© 2024
Created by