Telefoon

0478 - 55 01 56

Hooikoorts Medical taping

Het begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Een verstopte neus/loopneus en niesbuien worden door mensen met hooikoortsklachten genoemd als meest irritante symptomen. Ook jeukende en/of rode ogen, benauwdheid en een jeukend verhemelte zijn veel voorkomende klachten.

Hoe kan taping bij hooikoorts werken?

Het uitgangspunt van de elastische tapemethode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De tape, die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen.

in de meeste gevallen volstaan 2 of 3 behandelingen (1x per week).

Resultaten van pilot studies in 2016 en 2107

  • Bij 84% van de deelnemers was er sprake van vermindering van klachten na één, twee en/of drie tapesessies. Bij sommige symptomen was de klachtenvermindering spectaculair en werd een zogeheten VAS-score van wel 80% behaald.
  • Bij acht van de negen symptomen gaven deelnemers aan dat de klachten al na één hooikoorts behandeling beduidend zijn afgenomen.
  • Na de tweede tapesessie werd tevens een significant verschil van alle symptomen waargenomen.

Praktische informatie

Verschillende verzekeraars vergoeden via uw aanvullende verzekering deze behandeling.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Stuur dan een mail naar info@fysiotherapievenray.nl, of bel 0478-550156.

Terug naar overzicht
Hooikoorts Medical taping
© 2019
Created by