Telefoon

0478 - 55 01 56

Cursus Valpreventie

Waarom?

  • 25% van de zelfstandig wonende ouderen van boven de 70 jaar valt één keer per jaar
  • 15% van de ouderen valt twee keer of vaker
  • 20% van de ouderen die valt, overlijdt binnen een jaar na de val
  • ruim 50% van de valincidenten gebeurt in de slaapkamer
  • een op de drie valincidenten gaat gepaard met letsel (ruim 60% lichte letsels).
  • de belangrijkste oorzaken van vallen zijn lichamelijke gezondheidsproblemen (ruim 30%)

Wat kunt u zelf doen om vallen te voorkomen?

Maak de woonomgeving veiliger (denk aan losliggende kleedjes, snoeren, drempels, gladde vloer, voldoende verlichting, beugels plaatsen). Regelmatige controle van de ogen (slecht zien vergroot kans op vallen). Medicatie regelmatig laten controleren (sommige medicatie of combinaties veroorzaken duizeligheid). Trainen van spieren en evenwicht. Door de training komt u steviger op uw benen te staan. Zelfs op hoge leeftijd is het nog goed mogelijk spieren te versterken en conditie en evenwicht te verbeteren. Bij iedereen is verbetering mogelijk.

Cursus valpreventie

Het accent tijdens de cursus ligt op het voorkomen van vallen en valtraining. Aan de hand van een loopparcours met verschillende hindernissen wordt u in een veilige situatie uitgedaagd om tijdens het uitvoeren van dagelijkste activiteiten uw evenwicht te bewaren. Daarnaast leert u op een goede en veilige manier een val te breken zodat de kans op het oplopen van verwondingen wordt verminderd.

Praktische gegevens

De cursus bestaat uit 10 groepslessen 2x per week en een 2-tal individuele contactmomenten.

Kosten: € 100 voor de groepslessen (enkele aanvullende zorgverzekeringen vergoeden een deel of het gehele bedrag van deze cursus).
De individuele contactmomenten komen, mits u aanvullend verzekerd bent, ten laste van uw zorgverzekering. Heeft u geen aanvullende verzekering dan betaalt u € 37,50 per keer (2x).

Aanmelding

Via info@fysiotherapievenray.nl dan wel telefonisch 0478-550156

Terug naar overzicht
Cursus Valpreventie
© 2019
Created by