Telefoon

0478 - 55 01 56

Runningtherapie

Runningtherapie

Runningtherapie biedt een mogelijkheid de weg te vinden naar herstel en welbevinden. Of u sportief bent aangelegd of wat minder sportief, runningtherapie kan voor iedereen een mogelijkheid zijn om verantwoord in beweging te komen en je beter te gaan voelen. Het is een therapievorm waarbij het praten ondergeschikt is aan het bewegen. Niet alleen uw conditie, kracht en uithoudingsvermogen nemen toe, maar ook uw veerkracht, incasseringsvermogen en evenwicht.

Voor wie is runningtherapie?
Herken je deze symptomen: somber, angstig, lusteloos, vermoeid, paniekerig of gestrest, dan kan hardlopen als middel ingezet worden om deze klachten te verminderen. Runningtherapie heeft een gunstig effect op de aanmaak van o.a. dopamine, serotonine en endorfine en op de afname van de afgifte van cortisol (stresshormoon). Hierdoor neemt de stresstolerantie toe en verbetert de stemming.

Gezondheid haal je niet uit een potje!
Lichaamsbeweging en in het bijzonder hardlopen is een medicijn tegen veel lichamelijke en geestelijke klachten. Voor veel mensen zal het makkelijker zijn voorgeschreven medicatie te slikken, dan zich te houden aan het beweegadvies van een arts. Terwijl juist dit bewegen van essentieel belang is voor herstel en behoud daarvan op de langere duur.

Hoe werkt Runningtherapie?

Eén van de kenmerken van Runningtherapie is het zeer rustig opbouwen van het hardlopen, waarbij men in de rustige duurloop geen prestatie hoeft te leveren, maar wel plezier en voldoening kan beleven aan de inspanning waartoe men zichzelf heeft gezet. De trainingen vinden 1x per week, 12 weken lang, plaats onder begeleiding van een psychosomatische fysiotherapeut en een GZ psycholoog. Daarnaast stimuleren wij u om nog 2x per week zelfstandig te gaan (hard)lopen.

Wat kost het?

Indien u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie, wordt Runningtherapie vergoed door de verzekeraar, hiervoor is een verwijzing van een arts voor psychosomatische fysiotherapie niet noodzakelijk, maar wel zeer gewenst. Er worden maximaal 10 behandelingen fysiotherapie gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar (intake en 12 weken begeleiding).

Na aanmelding volgt een afspraak voor een intakegesprek waarin je samen met de psychosomatische fysiotherapeut en Runningtherapeut Wilbert Roelofs bekijkt hoe je startsituatie is en wat je doelen zijn.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@fysiotherapievenray.nl, of u belt 0478-550156

Aanmelden

Bel 0478-550156 of vul ons inschrijfformulier in om u aan te melden! U kunt uiteraard ook langskomen op de praktijk en u aan de balie aanmelden.

Aanmeldformulier
© 2024
Created by