Bel direct: 0478 - 55 01 56

    

Hart revalidatie

Heeft u hartklachten of heeft u een operatie aan uw hart ondergaan? De fysiotherapeut kan helpen!
 
Na een ziekenhuisopname voor hart- en vaatziekte is het van belang dat u gaat investeren in het ontwikkelen of het onderhouden van een actieve leefstijl om herhaling te voorkomen.
Hartrevalidatie stelt u in staat uw dagelijks leven weer op te pakken en voort te zetten binnen uw eigen grenzen en mogelijkheden. U leert naar uw lichaam te luisteren, ermee om te gaan en er weer op te vertrouwen.
 
De fysiotherapeuten binnen onze praktijk kunnen u adviseren, trainen en ondersteunen om helderheid te bieden binnen deze problematiek en om uw grenzen lichamelijk te verleggen. Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van een revalidatie programma om mensen met hartproblematiek zo fit mogelijk te krijgen zodat ze zonder problemen kunnen functioneren in het dagelijks leven.
 
We richten ons hierbij op zowel coronaire aandoeningen (aandoeningen van de kransslagaders) als op hartfalen (bijvoorbeeld mensen met een aangeboren hartafwijking of een drastisch verlaagde hartfunctie).
 
De samenwerking van de fysiotherapeut en mensen met hart problematieken is een uitdaging die vaak veel vruchten afwerpt en laat zien wat er na/ met hartklachten weer allemaal mogelijk is.. Cliënten leren hun eigen niveau inschatten waardoor ook het zelfvertrouwen weer groeit.
 
Nu we fysiotherapeuten binnen de praktijk hebben die geschoold zijn in hart revalidatie, is de cirkel voor het hele circulatie systeem rond.
 

Onze specialisten

Petra Bus is specialist als het aan komt op longen, die het bloed voorzien van zuurstof om het lichaam in actieve toestand te houden.
Vivian Hellegers is gespecialiseerd op het gebied van de vaten: De vaten verbinden het hart en de organen en zorgen voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en voor de afvoer van afvalstoffen zoals koolstofdioxide. En als laatste ikzelf (Bram Cruijsen),vanaf nu gespecialiseerd in hartrevalidatie om de motor van het lichaam zo fit mogelijk te maken en te houden zodat alles in werking kan blijven.
 
Mensen naar een hoger niveau van activiteit brengen na een vaak ingrijpende gebeurtenis vind ik een enorme uitdaging. Ik verheug me er dan ook op om met deze groep mensen aan de slag te gaan om hun grenzen te verleggen zodat het dagelijks leven niet alleen maar in het teken hoeft te staan van wat iemand wel of niet meer kan.