Bel direct: 0478 - 55 01 56

    

Acupunctuur

Acupunctuur is een klassieke Chinese geneesmethode die in het westen als aanvulling op de 'gewone' geneeskunde wordt gebruikt. De Wereldgezondheidsorganisatie omschrijft al meer dan 50 aandoeningen die met succes middels acupunctuur kunnen worden behandeld! 

Het herstellen van de natuurlijke balans

De behandeling van de acupuncturist is erop gericht om de verstoorde 'energiehuishouding' weer in balans te brengen. Die energieën volgen vaste banen, de zogenoemde meridianen. Acupunctuur is niets anders dan het stimuleren of juist remmen van bepaalde energieën door op van tevoren vastgestelde punten kleine naalden in te brengen. Dat voelt als een klein prikje, pijn doet het beslist niet. Acupunctuur is aan te raden voor succesvolle behandeling van veel indicaties( zie de lijst hieronder) . Het grote voordeel van acupunctuur boven reguliere geneeswijzen is dat bij acupunctuur geen negatieven bijwerkingen voorkomen.

Meridiaanmeting

Tijdens een meting wordt het totale Meridiaansysteem in kaart gebracht, waardoor het mogelijk is een tekort of teveel aan energie te ontdekken. Van daaruit zal de behandeling starten.

Acupunctuur & Emoties

Acupunctuur is bij uitstek geschikt om verschillende emoties te behandelen. Te denken valt aan: angst, verdriet, boosheid/ ergernis, piekeren/tobben, Een aanvullende behandeling is behandeling met Bloesem Remedies. Dit is een zeer verfijnde natuurgeneeswijze. De druppels zijn vervaardigd van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. Met name bij kinderen heeft deze therapie absoluut zijn nut bewezen.

Acupunctuur en voeding

Een acupuncturist die niet kijkt naar voeding maakt een kunstfout. Veel klachten kunnen voorkomen c.q. behandeld worden door voedingsadvies te combineren met acupunctuur.
Afvallen kan dus ook beïnvloed worden volgens bovenstaand concept. Vaak wordt daarbij ook een beproefd concept uit de oor acupunctuur gebruikt.
Welk diëet dat u kiest/geädviseerd krijgt is persoons en klacht afhankelijk.

Dry Needling

Dry Needling is een specifieke behandeling van zgn. triggerpunten ( verharde pijnpunten in spieren). Deze behandeling is zeer efficiënt bij “vreemde pijnklachten”.

Indicaties:

  • Luchtwegen: Verkoudheden, holte- ontstekingen,Bronchitis, COPD , Allergieën.
  • Spijsvertering: Maagklachten (m.n. pijn en misselijkheid), Spastische darmproblemen, Verstopping/diarree
  • Bewegingsapparaat: Klachten na whiplash, tenniselleboog,Spier-en gewrichtsklachten, artrose.
  • Doorbloeding: Koude handen/voeten, Etalagebenen.
  • Hormonaal: Menstruatie en overgangsklachten.
  • Urinewegen: Blaas en plasklachten( incontinentie)
  • Overige: Hoofdpijn , migraine, Stop met Roken, Afvallen,Vermoeidheid, Slaapproblematiek, Duizeligheid, Hooikoorts

Worden de kosten vergoed?

Behandeling door een acupuncturist die is aangesloten bij de N.V.A. (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur) wordt door een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. U kunt informatie hierover vinden in uw polisvoorwaarden. Wilt u het zeker weten, belt u dan met uw verzekeringsmaatschappij.
 
Kijk ook eens op de website van de NVA